Гостува Мартин Карбовски

На 23 януари в Президентски клуб - България гостува популярният журналист, водещ и писател Мартин Карбовски. В типичния си провокативен стил господин Карбовски сподели интересни моменти от личния и професионалния си път, разказа за текущите си проекти и сподели вижданията си относно актуални проблеми на българското общество.

Коледно парти '2023

На 19 декември се проведе традиционното Коледно парти на Президентски клуб - България. В него, както винаги, освен членовете на Клуба се включиха и техните семейства, а също и членовете на Детско-юношеската секция. С танци, игри и забавление отбелязахме настъпването на Коледните и Новогодишните празници и си пожелахме здраве, благоденствие и просперитет, както за Клуба, така и за страната ни.

Писателят Владимир Зарев гостува на Президентски клуб

В навечерието на Деня на народните будители гост на Президентски клуб - България беше популярният български писател Владимир Зарев. Господин Зарев представи последната си издадена книга "Объркани в свободата" и говори за основните теми в своето творчество, за проблемите и въпросите, на които се опитва да намери отговор в своите романи.

Валерия Велева - гост на Президентски клуб - България

Първият гост на Президентски клуб за работен сезон 2023-2024 беше госпожа Валерия Велева - изтъкнат журналист и политически анализатор, главен редактор на сайта www.epicenter.bg. Госпожа Велева разказа за професионалния си път и заедно с присъстващите членове и гости коментираха актуалната политическа обстановка в национален и световен план. Участниците в срещата получиха от госпожа Велева подарък - книгите ѝ "Изповеди по пантофи" и "Мъже на власт".

Годишно лятно обучение 2023

В периода 4 - 6 юни се проведе годишното лятно обучение на Президентски клуб - България. Тази година мероприятието се проведе на конна база "Тракиец", с. Житница. По традиция участваха членовете на Клуба заедно със своите семейства, както и представителите на Детско-юношеската част. Като част от обучението се проведе среща с изпълнителния директор на ВМЗ - Сопот инж. Иван Стоенчев, който запозна членовете на Клуба както с историята, така и с дейността на предприятието в наши дни.

Стипендианти на Президентски клуб - България

На 1 юни, Международния ден на детето, бяха обявени стипендиантите на Президентски клуб - България. С помощта на партньорите от фондация "Благотворител", членовете на Клуба избраха едногодишна стипендия в размер на 400 лв. да получат Ралица Коларова, Николай Нешев и Мариян Аврамов.

Средставата за стипендията бяха набрани чрез организирането и провеждането на благотворителния концерт "Дай 5!" по инициатива на членовете на Детско-юношеската секция към Клуба. Концертът се състоя на 6 април, а събраната сума възлиза на 10 800 лв.

Дегустация на вино от ВИ "Малката звезда"

На 16 май в Президентски клуб - България се проведе дегустация на вино на ВИ "Малката звезда", гр. Харманли. Собственикът на бутиковата винарска изба показа шест характерни за избата вина и разказа интересни подробности относно подбора на сортовете, производствения процес, особеностите на вината и любопитни моменти по реализацията на продукцията на пазара в България и чужбина.

Спортен празник '2023

На 25 април се проведе традиционното спортно мероприятие за 2023 г. Тази година изборът предопредели членовете на Клуба да опитат силите си в катерена по изкуствена стена в комплекса Walltopia. Включиха се също членовете на Детско-юношеската секция, както и семействата на членовете на Клуба. Мероприятието завърши със забавни състезателни игри, в които участниците демонстрираха находчивост и пъргавина.

Благотворителен концерт "Дай 5!"

На 6 април се проведе традиционната годишна публична изява на Президентски клуб - България. През 2023 г. тя беше инициирана от Детско-юношеската секция на Клуба. Младежите, подкрепяни от основната секция на Клуба, организираха и проведоха благотворителния концерт "Дай 5!", чиято цел беше да набере средства за едногодишна стипендия на трима ученици, лишени от родителски грижи. В страхотния концерт взеха участие над 80 деца, изпълнители на музикално и танцово изкуство, а на богатата и пъстра програма се насладиха над 300 зрители в City Mark Art Centre. Освен от многобройната публика, изявата беше подкрепена от спонсори и дарители, които допринесоха за успеха на изявата.

Събраната сума от продажбата на билети, от спонсори, от дарители и от приходите от благотворителния базар възлиза на 10 800 лв.

Имената на стипендиантите  ще бъдат обявени на 1 юни.

Членовете на Президентски клуб изказват благодарността си на всички участници, зрители и партньори!

Проф. д-р Стоян Братоев гостува на Президентски клуб

На 14 март гост на Президентски клуб - България беше проф. д-р Стоян Братоев - дългогодишен изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД и главно действащо лице в изграждането и разширяването на софийското метро. След като разказа накратко на присъстващите житейския си път, професор Братоев сподели важни моменти и интересни истории, свързани с развитието на метрополитена и с бъдещит планове за разширяването му.