Тери Ли от HUAWEI TECHNOLOGIES BULGARIA гостува на Президентски клуб

Тери Ли - генерален мениджър на техноличния гигант Huawei за България гостува на Президентски клуб на 21 февруари. Господин Ли разказа членовете и гостите на Клуба интересни подробности за работата си в клонове на компанията в различни държави. Гостът сподели и отличните си впечатления от България като добро място за живот за семейството му, както и вижданията си за бизнес климата у нас.

Зимно обучение '2023

На 24 януари в местността Боерица на Витоша планина се проведе традиционното зимно обучение за членовете на Президентски клуб. Наред с важната тема за ефективната комуникация, обучението включваше и забавна практическа част, която създаде много добро настроение и позитивни емоции.

Коледно парти 2022

 В присъствието на над 40 членове, гости и приятели на Президентски клуб на 20 декември се проведе традиционното Коледно парти на Клуба. В дух на приятелство и споделени ценности за поредна година си пожелахме да бъдем все така заедно и да ставаме все повече. За празничното настроение допринесе и посещението на Дядо Коледа и неговата Снежанка, които зарадваха с подаръци най-малките.

Концерт на "Виена Щраус Оркестър"

В изпълнение на дългододишната си традиция "Посещение на културно мероприятие" членовете на Президентски клуб, заедно със семействата си, се насладиха на концерта на "Виена Щраус Оркестър" в София на 9 декември в зала 1 на НДК.

Виенската Щраус капела изпълни емблематични за патроните на оркестъра произведения, включително на "На хубавия син Дунав" и "Радецки марш".

Здравка Евтимова гостува на Ден на отворените врати

На 22 ноември в Президентски клуб се проведе традиционният Ден на отворените врати, на който специален гост беше най-известната българска писателка по света Здравка Евтимова. Госпожа Евтимова сподели с присъстващите членове и гости на Клуба интересни истории от битието си на писател и преводач. В срещата участва и големият приятел на Президентски клуб госпожа Надежда Захариева направи срещата още по-богата и интересна. Госпожа Евтимова раздаде автографи върху последната си книга "Резерват за хора и вълци".

Доц. Григор Сарийски гостува на Президентски клуба

На 25 октомври гост на Президентски клуб беше доц. д-р Григор Сарийски от Института за икономически изследвания на БАН. Пред членовете и гостите на Клуба доц. Сарийски направи своя анализ за актуалната икономическа обстановка в страната и света, даде своята условна прогноза за близките месеци до година и сподели резервите си относно приемането на България в Еврозоната.

Присъстващите се възползваха от възможността да поискат препоръката на експерта във връзка с конкретни инвестиционни намерения.

100 години ВТУ "Тодор Каблешков"

По покана на ректора на ВТУ "Тодор Каблешков" и голям приятел на Президентски клуб проф. д-р Даниела Тодорова на 13 септември членове на Клуба участваха в честванията на 100-годишнината на Висшето транспортно училище. На тържествено събрание на академичната общност от името на Президентски клуб почетна статуетка за ползотворно партньорство получи президентът на Клуба господин Младен Велков. По-късно на тържествен концерт в Централен военен клуб господин Велков връчи на проф. Тодорова почетен плакет на Президентски клуб в знак уважението и признателността за проведените съвместни инициативи.

На помощ след наводнението в с. Каравелово

На 6 септември, денят, в който честваме едно от най-важните събития в историята на страната - Съединението на Княжество България с Източна Румелия, Президентски клуб организира доброволческа акция в с. Каравелово, което пострада от тежкото наводнение на 2 септември. Над 50 членове и приятели на Клуба пристигнаха в селото и работиха през целия ден по почистване на кал и тиня, които останаха в домовете и дворовете на каравеловци след като водата се оттегли. Участниците в инициативата направиха дарение от 1000 л вода, кофи, лопати, колички, гумени ботуши. Включиха се и членовете на Детската секция към Президентски клуб.

Летен лагер '2022

В края на месец август в с. Каравелово се проведе станалият традиционен летен лагер за децата на членовете на Президентску клуб. В продължение на една седмица малчуганите участваха както в забавни, така и във възпитателни трудови дейности. Голямата разлика във възрастта не им пречи да се радват на компанията и на времето прекарано заедно.

POGLED.INFO и Валентин Вацев гостуват на Президентски клуб

На 14 юни при голям интерес от страна на членове, гости и приятели екипът на популярния сайт Pogled.info засне изнесено предаване с участието на геополитическия анализатор Валентин Вацев и водещ Валентин Кардамски. Основните теми на разговора бяха текущата вътрешнополитическа ситуация в страната и актуалната геополитическа обстановка и по-специално конфликта между Русия и Украйна. 

Двете части на предаването може да бъдат гледани на следните адреси:

https://www.youtube.com/watch?v=4NlpIshtJDw

https://www.youtube.com/watch?v=pi8WA8pk1e0