Среща с Георги Първанов - Президент на Република България 2002 – 2012 година

На 30 ноември наш гост беше господин Първанов. Разговаряхме по интересни теми – каква е ролята на президента за изграждане на добра комуникация и доверие във външната политика, за значението на диалога между властите във вътрешната политика, за необходимостта от национално помирение. За мечтите от детството, за пътя на лидера, за изграждането на управленски кадри, за образованието и реализацията на младите хора в България.

Господин Първанов раздаде автографи на всички и си пожелахме да продължим разговора за силата на разума.

Семинар „Кръгове на влияние“

На 16 ноември 2021 г. беше проведен семинар на тема „Кръгове на влияние.“

Членовете се занимаваха по подтемите:


Кръгове на загриженост и Кръгове на влияние по Кови
Кръгове на близост, отговорност и влияние по Методът на Мъри
Кръгове на социален контрол по Бергер
Кръгове на влияние по Клипарт

Семинарът премина при изключително внимание и сериозна работа от страна на членовете на Клуба и допринесе за обогатяване на тяхната обща култура, повишаване на управленското им майсторство и постигане на духовен ръст.

Отчети и избори

На 2 ноември 2021 г. Президентски клуб България проведе отчетно – изборно събрание.


Президентът Младен Велков изнесе Отчетен доклад за дейността на Клуба за пет годишен период 2016 – 2021 година. Беше приет План за дейността за следващите 5 години 2021 – 2026 година. Избран беше съвет с представителни функции в състав:


Господин Младен Велков – Президент
Господин Димитър Милушев – Церемониалмайстор
Господин Георги Гатев – Отговорен секретар

Лятно обучение на Президентски клуб сезон 2020-2021

В периода от 6ти до 8ми юли се проведе годишното лятно обучние на Президентски клуб България.

Обучението включваше както много забавни моменти, така и изключително интересно обучение на тема "Етикет и протокол", проведено от г-н Анатолий Пазийски, водещ експерт по етикет и протокол, лектор, преподавател и автор на материали по дипломатически и бизнес протокол и правила на поведение в обществото. Дипломат от кариерата и дългогодишен началник на отдел “Вътрешен протокол и церемониал в Администрацията на Президента.

Междувременно семействата на членовете успяха да се насладят на природата на Родопи планина, в самото и сърце - Ягодина.

Участие във връчване на дипломи на магистри випуск 2021 във ВТУ Тодор Каблешков

На 3 юни 2021г. във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” се проведе тържество по повод дипломирането на Випуск 2021, образователно-квалификационна степен „магистър”.

Събитието по традиция започна с посрещане знамето на училището, след което г-н Младен Велков, Президент на Президентски клуб България, отправи послание към випусниците и връчи грамоти за отличен успех на първенците на випуска.

 

Годишна публична изява за сезон 2020-2021 на Президентски клуб България

На 20.05.2021 под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, в Софийски университет "Св. Климент Охридски" се проведе изложба на личния архив на поета Дамян Дамянов по повод 85 години от рождението му.

В централното фоайе на университета бяха изложени ръкописи, писма, поздравителни телеграми, награди, личната пишеща машина на поета, както и много други предмети, част от големия личен архив на Дамян Дамянов.

В церемонията по откриване на изложбата взеха участие вицепрезидентът Илияна Йотова, съпругата на поета Надежда Захариева, ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков. Гостите на церемонията имаха възможност да разговарят лично с Надежда Захариева, както и да се запознаят със стотиците изложени предмети.

По случай изложбата беше издадена антология с неиздавани произведения на поета в лимитиран тираж. Архивът на Дамян Дамянов ще бъде дарен на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в родния на поета град Сливен.

Спортно събитие 2021 - велопреход в Плана планина

На 15-ти май се проведе годишната спортна проява на Президентски клуб България.

Членовете на клуба, роднини и приятели направиха кратък велопреход в Плана планина.Групата измина малко повече от 20 километра, като посети села в района, както и будистката ступа до село Плана. В групата присъстваха представители на всички възрасти, като отлична форма показаха някои от най-младите участници. След прехода, групата имаше възможност да направи заслужена почерпка и дискусия около бъдещи колоездачни събития.

 

 

Гост на Президентски клуб България - Доц. д-р Атанас Мангъров

На 20.04.2021 г. гост на Президентски клуб беше доц. д-р Атанас Мангъров.

Господин Мангъров се дипломира във Висшия медицински институт „И. П. Павлов“ – град Пловдив, а между 1983 г. и 1986 г. е редовен аспирант към Катедрата по инфекциозни болести на Медицинска академия, София. Защитава дисертация на тема „Съвременна рехидратираща терапия при остри чревни инфекции в кърмаческата и ранната детска възраст“ и придобива научна степен кандидат на медицинските науки. Резултатите от неговата дисертация за рехидратацията при чревните инфекции се използват в цялата страна. Когато започва работа в Инфекциозна болница през 1983 г., там на година са умирали 25–30 деца, но с годините фаталните случаи са намалели повече от 10 пъти. Терапията, която той създава, е известна като „банката на Мангъров“

Доц. Мангъров има богата професионална кариера. Работил е в Инфекциозната болница, София; Катедрата по инфекциозни болести на МА, а от 2010 г. е доцент в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина; Началник на 1-во детско отделение със сектор за интензивно лечение; Началник на Клиниката по детски инфекциозни болести; Ръководител на Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицинския факултет на Медицинския университет, София.

Активно участва в организацията на множество международни медицински форуми и събития.

Пред членовете на клуба доц. д-р Мангъров представи себе си и говори по теми свързани с неговия богат опит, и експертиза. Участниците имаха възможност да зададат множество актуални въпроси по горещите теми на деня свързани със здравеопазването и социалната среда.

15 години Президентски клуб

На 2 март в село Каравелово се проведе празнично събитие по повод 15 години Президентски клуб България. Всеки от членовете на клуба, взе участие в презентация във връзка с историята на организацията.

На следващия ден (3 март), по случай празника, членовете поднесоха венец в град Карлово на паметника на ген. Карцов.

Зимно обучение 2021

На 26 срещу 27 януари се състоя тазгодишното зимно обучение на Президентски клуб България. Мястото бе Паничище, а членовете имаха възможността да прекарат голямата част от времето на отркито. Метерологичните условия създадоха прекрасна атмосфера. Същият ден, рано сутринта започна да вали сняг, който до обяд бе натрупал около 20 сантиметра снежна покривка. Разделени в труи отбора членовете имаха възможност да направят кратка десеткилометрова разходка в района.

Вечерта премина в забавни игри за сплотяване на хората, презентации на теми свързани с изкуството, както и в множество дискусии на различни теми.