Церемония по награждаване "На шефа с любов"

На 11 ноември в Гранд Хотел София се проведе церемонията по награждаването в Първи национален конкурс за хумористичен разказ "На шефа с любов", организиран от Президентски клуб - България, Асоциация "Сенатор" и НЧ "Д-р Петър Берон 1926". Жури в състав Деян Енев, Здравка Евтимова, Надежда Захариева и Елена Алекова отличи с първа награда Любомир Николов, с втора - Андрея Илиев и с трета - Петър Софрониев. За доброто настроение на гостите се погрижи водещият Антон Радичев, а с музикални изпълнения се включиха децата от детска хорова студиа "Български славей" и младата цигуларка Мартина Димова.

Любомир Дреков - кмет на район Лозенец

На 21 октомври в Президентски клуб - България гостува кметът на столичния район Лозенец господин Любомир Дреков.Господин Дреков разказа за най-важните проекти, които стоят пред него в настоящия мандат, и сподели, че основен приоритет за него е повишаване качеството на живот на жителите на район Лозенец, както и навременното и адекватно обслужване на гражданите от общинската администрация.

Представяне "От името на шапката"

На 17 юни в зала Триадица 1 на Гранд Хотел София беше представена стихосбирката "От името на шапката" от Петър Дамянов. Членовете на Президентски клуб се присъединиха към близките и приятелите на автора, които се събраха да почетат паметта на без време починалия син на Дамян Дамянов и Надежда Захариева. Спомени и добри думи за Петрето, както го наричат приятелите му, споделиха проф. Мирослава Кортенска, писателката Елена Алекова и негови близки.

Изложба Гергана Желязкова

Верен на любовта си към изкуството, Президентски клуб - България беше домакин на първата изложба на адвокат Гергана Желязкова. Залита на Клуба се оказа тесни за десетките желаещи да се запознаят отблизо с творбите и да поздравят авторката им. Снимки: Алберт Барух.

Годишно обучение 2014

Тази година традиционното обучение на членовете на Президентски клуб - България се проведе между 18-и и 20-8 май в хотелски комплекс "Свети Врач", гр. Сандански. Обучението се проведе в две части. Първата: тренинг по метода "Шест шапки" на Едуард де Боно. Във втората част членовете на Клуба се превъплътиха в актьори в плейбек (вид импровизационен) театър под вещото ръководство на Цвета Балийска - ръководител на плейбек театър "Here and Now".

Рафтинг

Спортен празник 2014 г.

Гостува госпожа Ева Жечева

На 18 февруари 2014 година на Президентски клуб гостува госпожа Ева Жечева – председател на Държавната агенция за закрила на детето. От госпожа Жечева научиха какво всъщност представлява процесът на деинституционализация на грижата за децата в неравностойно положение, а именно извеждането им от "домовете" в познатия им вид и настаняването им в центрове от семеен тип. Разбрахме още, че един от най-големите проблеми пред порасналите деца, които напускат институциите, е невъзможността да се реализират професионално поради липса на подходящо образование и подготовка.

Семинар на Боровец

Членовете на президентски клуб България взеха участие в семинар, организиран от Академия ПРЕЗИДЕНТ и Център ПРЕЗИДЕНТ към Руската академия за народно стопанство към президента на Руската федерация, за български и руски предприемачи, от 10 до 16 февруари на Боровец. От руска страна присъстваха 17 бизнесмени и директори на предприятия от различни сектори на руската икономика. Занятията бяха много полезни и интересни – по Протокол и етикет, и Структуриране на предприятие. Лектори бяха Господата Анатолий Пазийски от българска страна, и Анатолий Кудинов – от руска. Освен сериозните занимания, карахме заедно ски, забавлявахме се, разделихме се като добри приятели.

Коледно парти 2013

Коледно парти 2013

Осман Октай

Наш гост беше господин Осман Октай – бивш член на ръководството на ДПС, в момента консултант по различни проекти, с отношение към събитията у нас и по света. Научихме много и интересни неща за задкулисието на политическия живот, за времената, когато са се създавали СДС, ДПС, политически партии и движения, ролята на представители на чужди посолства и структури. Благодарихме на господин Октай за интересната беседа, и изразихме желание за нейно продължение.