Среща с Движението за социален хуманизъм

На 21 октомври 2014 година на гости на Президентски клуб бяха господин Радославов и членове на ръководството на Движение за социален хуманизъм. Те разказаха за себе си, за своята партия, за идеите и платформата си, за своето виждане за бъдещето на социалния хуманизъм. Научихме колко и какви структури имат в страната, в какво се състои работата на хората, които се занимават с политика. Изключително интересна и полезна среща, разделихме се с пожелание за успех в нещата, с които се занимава всеки от нас.

Президентски клуб в Център по интелектуална собственост УНСС

Членовете на Президентски клуб откриха работен сезон 2013/2014 г. с гостуване в Център по интелектуална собственост - УНСС, където бяха любезно посрещнати от директора проф. д-р Борислав Борисов. Професор Борисов за първи път представи пред публика резултатите от изследването си върху връзката между личността на държавните лидери и начина, по който държавите преодоляват световната финансова криза.

Годишно обучение 2013

Традиционното обучение, с което завършва всеки работен сезон за Президентски клуб, тази година се проведе в Охрид на 19-21 май. Темата "Управленско майсторство" предизвика членовете на Клуба да реализират неподозиран творчески потенциал, който успешно могат да приложат в управленската си дейност. Заедно със семействата си се насладиха на общуване в топла приятелска атмосфера и голяма доза хумор.

Духовен мост Визнтия – България – Русия

В галерия Аватар , на ул. Гранатнъй переулок в Москва, Празидентски клуб България и клуб Президент Русия организираха изложба на икони на Димчо Димчовски под надслов „Духовен мост Визнтия – България – Русия”, под партонажа на посланика на България в Русия Бойко Коцев. Присъстваха много официални лица, гости, приятели. Проведе се майсторски клас на Димчо Димчовски в МАРХИ. Предствителите на нашия клуб взеха дейно участие в мероприятията, съпътстващи изложбата.

Спонтанна реч

На 26 март имахме практическо занимание „Спонтанна реч”. Членовете на Президентски клуб произнесоха десет минутни речи по зададени теми без предварителна подготовка. Отбелязахме значителен напредък при структурирането на речта, подреждането на аргументацията и съблюдаването на правилата за публично говорене . Обсъдихме ораторските способности на всеки поотделно , приехме и дадохме препоръки и съвети. Оценихме ползата от практическите занимания за формирането на навици за свободно произнасяне на спонтанна публична реч.

Обучение в Москва

Представители на Президентски клуб заминаха в Москва по покана на клуб Президент Русия на петдневно обучение в Академията за народно стопанство при Президента на Руската федерация, център Президент, с лектори Дегтяров, Метляев и Кулешов. Дисциплините са по-вече от интересни, в курса вземат участие и осемнадесет млади руски бизнесмени. Освен че научихме интересни и важни за управлението на бизнеса неща, имаме и нови приятели.

Модна фотография

На 6 февруари по покана на нашия член Светозар Ангелов представители на Президентски клуб посетиха много красиво и младо събитие , организирано от Асоциацията за модна фотография в България, на странно и различно място – Фабриката. Но изложбата модни фотографии беше удивителна, наоколо се разхождаха модели, фотографи, дизайнери, имаше малък суши коктейл и свободно общуване, непринудена обстановка , хубава музика и много усмихнати лица.

Приятели

В средата на януари 2013 г. Президентски клуб посрещна скъпи гости – приятели от клуб Президент, Русия. Проведоха се много срещи с представители на политическия и деловия елит на България, обсъдиха се предстоящи събития, цели и задачи от взаимен интерес. Посетихме заедно исторически местности и паметници, общувахме, обменихме опит в областта на възпитанието на управленски професионализъм у младите предприемачи. Получихме покана за участие в петдневно обучение в Академията за народно стопанство при Президента на Руската федерация, център Президент.

Концерт

Наситеният с коледни събития декември не остави равнодушни членовете на Президентски клуб. С удоволствие посетихме един различен концерт – класическа музика, изпълнена от хор и оркестър към Протестантската църква, но изнесен в навечерието на празника в Католическата църква на бул. Тодор Александров. В концерта взе участие и приятелчето на Клуба , цигуларката Мартина Димова.

Коледно парти 2013

На 18 декември членовете на Президентски клуб за шести пореден път отпразнуваха заедно настъпващите коледни и новогодишни празници. По традиция в тържеството се включиха и семействата на членовете на Клуба, а за празничното настроение с изпълнението си допринесоха Танцова формация "Дживгари".