Посещение на концерт-спектакъла на Васко Василев (26.11.2019 зала 1 НДК)

Членовете на Президентски клуб България имаха възможност да се насладят на зрелищното шоу на виртуозния ни цигулар – Васко Василев, който представи новия си албум "Passion Flamenca". Концерта бе част от национално турне на прочутия цигулар, като заедно с него на сцената бяха още Виктор Валехо (тромпет, пиано, бас), Хуан Ередия (перкусионист) и Давид (китара). Групата има концерти в Полша и Испания.

Васко Василев е световно признат майстор на цигулката. През 1994 г. става най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера – Лондон, с който редовно свири и като солист. Изпълнява както класически произведения, така и музика с по-модерно звучене. Свири еднакво добре както на класическа цигулка, така и на цигулка, чийто звук се обогатява и усилва с помощта на електронни средства. Свирил е на концерти в повече от 40 страни. Преподавател е в Лондон и Валенсия. Автор е на биографичната книга "Vasko @ 40 + 5".

През годините е работил и записвал с музиканти от ранга на Пласидо Доминго, Стинг, Рони Ууд от „Ролинг Стоунс”, Ванеса Мей, Пако Пеня, Ирейжър, както и голям репертоар филмова музика.

През октомври 2016 г. е удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен от президента Росен Плевнелиев. При удостояването си Василев заявява: „Аз имам и други награди, но за мене наградата „Кирил и Методий“ – все пак това е българска награда, е най-хубавата.“

Професор Огнян Герджиков - гост на Президентски клуб

На 12.11.2019 г. членовете на Президентски клуб имаха възможността да се се запознаят с проф. Огнян Герджиков, който прие поканата да бъде наш официален гост.

Проф. Огнян Герджиков е виден български юрист и политик, председател на 39-ото Народно събрание (2001 – 2005). Професор в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 27 януари 2017 г. до 4 май 2017 г. е служебен министър-председател на България. Носител на орден "Стара планина".

Членовете на Президентски клуб имаха удоволствието да получат информация, от госта им, относно неговото специфично творчество, както и лично представяне на една от книгите му "От всичко". Г-н Герджиков разказа за различните проекти с които се занимава, което даде представа на членовете, за това че дори и на 70 години професорът е изключителни активен. Получиха се интересни дискусии на различни теми засягащи политиката, лидерството, образованието, спорта и др.

Александър Илиев - гост на Президентски клуб

На 29 октомври гост на Президентски клуб бе Александър Илиев. Професор д-р Илиев е изключително интересна и всестранно развита личност. Актьор, мим, режисьор, учител, учен, спортист, лечител, пътешественик, преводач, историк, археолог, майстор на бойните изкуства и др.

Има няколко рекорда в книгата на Гинес, като един от тях е за най-дълго играна пантомима (24 часа). Издал е множество научни трудове, художествена литература, документални филми.
Имал е възможност да се запознае с личности като Далай Лама, Чарли Чаплин, Доналд Тръмп, Бил Гейтс.

Води курсове по личностно развитие в страната. Ръководи и преподава актьорски класове в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ в София, в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и паралелно води няколко дисциплини в университета „Карнеги Мелън“ в Питсбърг, САЩ. Владее множество чужди езици.
На 63 години, Александър Илиев продължава да става рано и води активен начин на живот.

Членовете на клуба успяха да обменят съществена информация със специалния гост проф. д-р. Илиев. Членовете се докоснаха до неговият богат житейски опит. Неговото послание е че човек трябва да си поставя цели и да ги преследва дисциплинирано и фокусирано. Междувременно по пътя е важно човек да развива себе си физически, духовно, интелектуално и емоционално.

Клуба се раздели с професора с пожелания за нови срещи и интересни, и ползотворни дискусии.

Школа по икебана "Сога" празнува Рожден ден в Президентски клуб

Школа по икебана "Сога" отпразнува своя 24-ти Рожден ден на 15 октомври в Президентския клуб с приятели, гости и почитатели на изкуството икебана. Всички гости се запознаха с предварително подготвени и създадени на място произведения. Школата предлага и организира обучения свързани с изкуството икебана.

Лятно обучение на Президентски клуб

В периода от 2ри до 4ти юли се проведе годишното лятно обучние на Президентски клуб.

Обучението включваше както много забавни моменти, така и сложни казуси и задачи за решаване, в които членовете да намерят дружно или екипно подходящите решения. Също така имахме възможноста да научим повече за лидерството и управлението от небезисвестната Гергана Маркова, собственик и лектор в Марков колеж, място създадено за да изгражда знания в посока на личностното израстване на хората.

Междувременно семействата на членовете успяха да се насладят на природата на Рила планина и спокойствието и хармонията в ловна резиденция Паничище. Освен това се забавляваха на изнесените пантомими от груповите игри подготвени за предизивикателство на членовете.

Първо нетуъркинг събитие в Президентски клуб

На 9 април за първи път Президентски клуб България, направи нетуъркин среща, като отвори врати, за да предостави възможност на всички членове, приятели и гости на клуба да създадат повече контакти и среда за разрастване на собствените бизнеси. 

Всеки участник имаше възможността да представи накратко дейността на компанията, която управлява и също така да се свърже с нови фирми от най различни области на бизнеса в България.

Събитието премина с много приятни разговори и усмивки, в прекрасната атмосфера на клуба.

Чайна церемония

На 26 март, членовете на Президентски клуб успяха да се потопят в автентичната обстановка на Чадо Урасенке Танкокай, България. Където се насладиха на обикновения акт на поднасяне на чай и неговото приемане с благодарност, което създава основа за един нов начин на живот, наречен Чадо, Пътят на Чая.
С поднасянето на чай, съобразено с чаения етикет се влиза във взаимодействие с различни аспекти на етиката, естетиката, философията, реда и взаимоотношенията между хората.

Преживяването с чаша зелен чай е нещо специално и завладяващо, всеки трябва да изпита това изживяване.

Годишна публична изява за сезона на президентски клуб България

Президентски клуб България инициира и организира засаждане на 100 млади дръвчета в парка на кв. Дружба. С подкрепата на народния представител г-н Валентин Радев, членове на Клуба, ученици от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев", участници в Детска лидерска академия, приятели и гости засадиха 88 широколистни и 12 иглолистни дървета.

В инициативата се включиха и ланд. арх.  Димитър Данчев - директор на дирекция "Зелена система" в Столична община, както и случайно минаващи граждани на район Дружба.

 

Представяне на новата книга на сър Ричард Брансън

На 26 февруари бе представена новата автобиографична книга на сър Ричард Брансън, в присъствието на собственика на издателство АМГ Пъблишинг Павлин Якимов, журналистът Светослав Иванов, в качестворо си на единственият българин имал възможността да интервюира Ричард Брансън при посещението си в България, както и г-жа Бистра Георгиева, член на Президентски клуб и преводач на книгите на Брансън за България.

Членовете на клубът имаха възможността детайлно да се запознаят с част от съдържанието на книгата и цялостно с историята описана от сър Брансън. Създаде се много приятна дискусия с всички участници и се сдобихме с много препоръки от света на големия бизнес.

Ники Николов гост на Президентски клуб

На 19 февруари гост на Президентски клуб бе продуцентът на редица български предавания Ники Николов. 

Ники Николов е един от най-известните продуценти в България, създател на предавания, като Фермата, Смяна на съпруги и много други развлекателни шоу програми. 

Членовете на Президентски клуб имаха възможност да проведат дискусия с него и да се запознаят с интересни факто от живота и израстването на продуцента в България, като разговора се обедини около възможностите, които България предоставя на младите хора да постигат много и да се развиват в страната си. Засегнахме и спънки и ситуации, които продуцентът е успял да пребори и да постигне успеха, на който се радва в момента.