Посланикът на Държавата Палестина в Президентски клуб

На 17 октомври гост на Президентски клуб България беше  извънредният и пълномощен посланик на Държавата Палестина н. пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, придружен от двама от съветниците си и видната арабистка Мая Ценова.

Негово превъзходителство избра интересен подход да запознае гостите със страната си - представи я чрез културата и по-специално през литературната ѝ традиция. Преводачката Мая Ценова чете стихове на известния палестински поет Махмуд Даруиш.

Посланикът направи и кратък очерк на историята на Държавата Палестина и съвременното развитие на отношенията ѝ с останалия свят.

Откриване на учебната година на Детска лидерска академия

На 13 октомври членовете на Президентски клуб България бяха гости на откриването на новата, трета по ред учебна година на Детска лидерска академия - проект, който се осъществява със силната подкрепа на Клуба.

Президентът на Клуба господин Младен Велков поздрави присъстващите повече от 120 деца, родители и гости с успеха на програмата и пожела на участниците в проекта да научат много нови неща за себе и за света, в който живеем, и заедно да направим България едно по-добро място за всички ни.

95 години ВТУ

По покана на ректора на ВТУ "Тодор Каблешков" проф. д-р Даниела Тодорова членовете на Президентски клуб България Младен Велков, Вадим Соколов и Бистра Георгиева участваха в тържественото откриване на празненствата по случай 95-годишнината от създаването на Висшето транспортно училище на 13 октомври.

Представители на български и чуждестранни висши учебни заведения, народни представители, представители на бизнеса уважиха церемонията и поздравиха ръководството с годишнинината и с несъмнението успехи на ВТУ. 

Господин Велков пожела на проф. Тодорова и нейния екип да продължават да извеждат ВТУ "Тодор Каблешков" до нови висоти в научно-изследователската дейност и в партньорството с българския бизнес.

Летен лагер село Каравелово

От 21 до 26 август 2017 г. в село Каравелово се проведе летен лагер за децата на членовете на Президентски клуб и на приятели. Осем малчугана се радваха на лятната свобода и селския въздух, необезпокоявани от майки и бащи. Групата посети къща-музей "Васил Левски" в град Карлово, манастирът "Св. Спас" в град Сопот и минерален басейн в с. Баня. Лагерът завърши с карнавал на приказни герои.

Лятна лидерска академия

От 25 юни до 1 юли, 2017 г. в местност Гюлечица в подножието на Рила планина се проведе Лятна лидерска академия - летен лагер с участници от Детска лидерска академия. В качеството си на основен партньор Президентски клуб отново подкрепи начинанието, а президентът господин Младен Велков се включи активно в заключителното занятие и в забавлението около лагерния огън. 

Младите лидери работиха усърдно по възложените им задачи, засадиха цветна градина, провеждаха ежедневен поход и проведоха всички задължителни лагерни мероприятия - сутрешна гимнастика, вечерна проверка, лагерен огън с разказване на страшни истории, много игри, смях и забавление.

Лятна лидерска академия се проведе с подкрепата на СУ "Св. Климент Охридски" на учебно-научна база "Проф. Цветан Бончев".

Годишно обучение 2017 г.

На 5, 6 и 7 юни се проведе традиционното обучение на Президентски клуб - България. Всички членове уважиха мероприятието, някои от тях придружени от семейства и приятели. Гостувахме на хотел Валентина Касъл Роял Спа в село Огняново. 

По темата "Лидерство и инвестиция" лектори бяха Ясар Маркос и Пламен Попов.

В забавната част се проведоха състезания по водна топка и пейнтбол.

Христина Попова и Албена Веселинова от Детска лидерска академия

На 16 май, 2017 г. гости на Президентски клуб  бяха Христина Попова и Албена Веселинова - участници във второто издание на Детска лидерска академия. Хриси и Албена бяха специални избрани сред останалите деца от представители на Президентски клуб в журито при представянето на дипломните проекти.

Двете млади дами споделиха какво най-много им е харесало в Детска лидерска академия, какви са впечатленията им от посещението в Европейския парламент в Брюксел и какви биха желали да станат, когато пораснат.

Спортен полуден: голф

На 25 април, 2017 г.  членовете на Президентски клуб взеха първия си урок по голф на игрището в гр. Ихтиман, демонстрираха отлични резултати в ударите и прилични - в попаденията.

Н. пр. Педро Пабло Сан Хорхе - посланик на Куба

На 18 април, 2017 г. ни гостува н. пр. Педро Пабло Сан Хорхе - посланик на Република Куба в София. От него научихме много интересни неща за страната, за инвестиционния климат, за санкциите и предизвикателствата пред кубинския народ.

Надежда Захариева - заслужил гражданин на Район Искър, Столична община

По покана на госпожа Надежда Захариева - голям приятел на Клуба, изпратихме делегатите господин Младен Велков, господин Вадим Соколов и госпожа Бистра Георгиева на тържеството по връчване на почетната награда Заслужил гражданин на Район Искър. Освен голяма кошница цветя нашите представители поднесоха на госпожа Захариева плакет на Президентски клуб.