Юрий Кучев

На 21 март, 2017 г. наш гост беше доц. д-р Юрий Кучев - зам. ректор по стопанската дейност на СУ “Св. Климент Охридски”, един от ръководителите на българската мисия на Антарктида. Научихме безкрайно интересни неща за флората и фауната, за пътуването до Ледения континент, за живота в станцията, за това как човек се променя след престоя там.

Детска лидерска академия - трето издание

На 18 март в новия салон на Президентски клуб на улица Царибродска беше открито третото издание на Детска лидерска академия, в което участват деца от 32 СУИЧЕ “Св. Климент Охридски”. Наш гост беше господин Анатолий Пазийски, присъстваха членове на Клуба и родители.

Годишна публична изява 2017 г.

По предложение на господин Николай Игнатов нашата годишна публична изява беше организиране на посещение на Европейския парламент в Брюксел за децата от Детска лидерска академия. За отличната организация се потруди госпожа Бистра Георгиева с помощта на членовете на Клуба.

Сътрудници на български евродепутати се погрижиха групата да разгледа и да научи подробности за работата на институциите на Европейския съюз. Освен европарламента, цялата група деца, членове и придружаващи лица посетиха известни забележителности в града - Музея по естествена история, Пикаещото момченце, Големия площад.

Алексей Иноземцев

В началото на февруари 2017 г. наши гости бяха Станислав Тен и Алексей Иноземцев. В литературен клуб “Перото” организирахме представяне на книгата на господин Иноземцев “Роман с Душой моей нетленной”. Имаше много гости, хубави думи чухме от госпожа Надежда Захариева.

През следващите дни членовете на Клуба придружиха гостите до Рупите, Рилски манастир, Седемте рилски езера, гробницата в Старосел.

Зимно обучение, с. Каравелово

На 24 януари се проведе традиционното зимно обучение. В 14 часа членовете на Клуба намериха инструкциите и се разделиха на групи за пътуване.

Пътьом бях изпълнени задачи, обсъдени теми и направени снимки. Вечерта в селския ресторант ни гостуваха кукери от местната група, а членовете за малко получиха маски и звънци. Гост ни беше кметът на селото госпожа Славка Червенкова.

Детска лидерска академия - защита на дипломен проект

Децата от Детска лидерска академия защитиха дипломни проекти на тема “Нашите връстници по света”. Членове на Президентски клуб направиха класация на разработките, връчиха награди и обявиха предстоящото пътуване до Европейския парламент в Брюксел.

Лебедово езеро

На 11 ноември, 2016 г. членовете, семействата и приятели на Президентски клуб гледаха класическия балет “Лебедово езеро” в Националната опера и балет. Великолепна постановка и страхотни артисти!

Мероприятието беше организирано от господин Вадим Соколов.

Президентски клуб България

На 1 ноември, 2016 г. положиха клетва новоизбраният президент на Клуба господин Младен Велков, церемониалмайсторът господин Александър Ангелов, отговорният секретар господин Вадим Соколов и ковчежникът господин Радослав Ангелов.

Всички членове на Клуба приеха и подписаха Правилника за организиране на дейността. Наши скъпи гости бяха почетните членове на Клуба.

Президентски клуб - България беше пререгистриран. Започва работен сезон 2016-2017.

На добър час!

Детска лидерска академия - откриване на учебната година

В зала А на БТПП беше открита новата учебна година на Детска лидерска академия. Присъстваха деца, родители, учители, директори, представители на Регионално управление на образованието - София град, МОН и Столична община, делегация от Република Македония. Заместник-министърът Диян Стаматов изпрати поздравителен адрес.

Прозвучаха приветствия, слова, пожелания за успех.

Годишно обучение 2016 г.

     Традиционното обучение на Президентски клуб - България тази година се проведе на 5,6 и 7 юни на язовир Кърджали. Членовете на Клуба работих по темата за лидерството, а в свободното от занятия време, заедно със семействата и приятели, посетиха археологическия комеплекс "Перперикон", историческия музей в гр. Кърджали и се разходиха с лодка по язовира.