Румен Петков - гост на Президентски клуб

На 29 януари, членовете на Президентски клуб Блгария имаха възможността да проведат среща с г-н Румен Петков, български политик, основател на партия Алтернатива за българско възраждане, чийто идеолог е президента на Република България Георги Първанов. Той е и министър на вътрешните работи на България по времето на тройната коалиция от 2005 година. 

Темата на срещата бе свързана основно с енергийното състояние на страната, както и вариантте за промяна и възможностите за подобрения на енергийния баланс. Породи се оживена дискусия, където станаха ясни текущото положение и близкосрочния план в енергийната политика на страната. Споделени бяха и много интересни факти свързани с изборите на политиците и граждните на България в тази посока.

Зимно обучение 2019

На 22 срещу 23 януари се състоя тазгодишното зимно обучение на Президентски клуб България. На него присъстваха всички членове на клуба, като както обикновенно имаше игри от състезателен характер и гост лектор - Александар Балабанов, който изнесе презентации на тема Емоционална интелигентност и Лидерство. 

Членовете на Клуба научиха много нови техники за справяне с емоциите и взимането на решения освободени от емоционалното състояние на човека. Разговорите продължиха до късно и завършиха със забавни игри.

 

Коледно тържество на Президентски клуб България

На 18 декември бе организирано тазгодишното Коледно тържество за членовeте на Президентски клуб и техните семейства. Разбира се присъстваше и най-важния човек за мероприятието - самият дядо Коледа, който раздаде очакваните от децата подаръци. Забавлението продължи с много танци и усмивки и радост за всички присъсътващи.

Културно мероприятие за сезона на президентски клуб България

На 9 декември, членовете на Президентски клуб имаха възможността да се любуват на Руският държавен балет "Санкт Петербург", който посети България и изнесе в зала 1 на НДК представлението "Лебедово езеро".

Руският балет на лед е наследник на традициите на Санкт Петербургската школа за руски класически балет. От 1980 г. балетът се ръководи от хореографа, заслужил артист на Русия, бившият вокалист на световноизвестния Мариински театър, Константин Расадин. В различни години в балета танцуват множество световни шампиони, като двукратната олимпийска шампионка Людмила Белоусова и Олег Протопопов, многократен световен и европейски шампион, олимпийският шампион Алексей Уланов, могократната носителка на медали от световни и европейски състезания по фигурно пързаляне и олимпийски игри Людмила Смирнова.

Изложба на г-жа Мария Илиева

На 27 ноември със съдействието на Президентски клуб българия се организира изложба на г-жа Мария Илиева. Членовете на клуба, както и техните гости имаха възможността да се запознаят с труда и огоромното желание, което г-жа Илиева влага в своите произведения. На изложбата-базар всеки успя да се докосне и закупи керамични изделия и ръчно изработени бижута.

Гост на Президентски клуб - г-н Кирил Янев

На 23 октомври, гост на Президентски клуб бе г-н Кирил Янев, който е специалист по преговори и продажби, автор на три книги по тези теми. Бивш мениджър маркетинг и продажби във фармацевтичната компания Алкон на Новартис. Срещата бе много позитивна и интересна за членовете на клуба, тъй като г-н Янев разказа на членовете и предаде знания, до които е достигнал от личния си опит, натрупан през годините в областта на управлението.

Откриване на новата учебна година за Детска лидерска академия

На 12 октомври, членовете на президентски клуб посетиха откриването на поредната учебна година за младите лидери от Детска лидерска академия. Тази година има три групи стартирщи първо ниво, което е показател за увеличението на интереса и желанието на децата да започнат своето развитие още преди да са се сблъскали с действителния живот. 

Лятно обучение на Президентски клуб България

Завърши сезон 2017 - 2018 за Президентски клуб.

От 3 до 5 юни се проведе регулярното лятно обучение за членовете на клуба. Както всяка година то бе предизвикателно и изптлнено с много игри от състезателен характер и със забавления за членовете на семействата на клуба. Мероприятието се проведе на територията на ловна резиденция "Скалско", където децата се забавляваха с ловене на риба, рисуване и други ръкоделия. Дамите успяха да посетят Дряновския манастир, докато членовете на клуба подготвяха постановки на тема "Арабска приказка", които изнесоха пред публика на импровизирана сцена в комплекса.

Постановките се получиха страхотни, след добрата екипна работа, отличното разпределението на ролите в пиесата. Публиката бе във възторг от умелото влизане в различни роли и добрата сценична култура.

Обучението завърши с официална вечеря, на която всеки успя да изкаже приветствия и благодарности за отличната работа на клуба през сезона!

Президентски клуб България постави камбана в парков комплекс Камбаните

На 1 юни 2018 г. Президентски клуб България постави камбана в парков комплекс "Камбаните"

Парковия комплекс е открит през 1979 година заедно с организираната международна детска асамблея "Знаме на мира". Посветен е на детското искуство под егидата на Юнеско. Мотото обединяващо участниците във форума е "Единство, творчество, красота!" Като знак на подкрепа и поущрение на детското изкуство и във връзка с празника на детето, членовете на клуба поръчаха и поставиха, 80 килограмова камбана, която да допълва и разраства комплекса. 

Надежда Захариева гост на Президентски клуб България

На 22 май 2018 г. Надежда Захариева посети Президентски клуб Българя.

Членовете на клуба имаха възможността отново да се докоснат до нейното творчество, но този път да се запознаят с неиздаване досега нейни стихотворения, както и с песни с текстове написани от нея.