Автопоход 10 години Президентски клуб

     По случай десетата годишнина на Президентски клуб - България, на 2 април се проведе автопоход до с. Шипка с участието на членовете на Клуба, техните семейства и приятели. Компактната група потегли от град София точно в 9 часа с 18 автомобила, специално маркирани за случая, и пристигна в крайната точка в 13 часа. В храм-паметника "Рождество Христово" край село Шипка беше отслужена специална служба за здравето, просперитета и благоденствието на членовете на Президентски клуб.

Ивана Петрова

     Отличената в първото издание на проекта Детска лидерска академия Ивана Петрова гостува на Президентски клуб на 22 март, за да се представи в ролята си на млад лидер и да разкаже с какво е била полезна за нея лидерската програма. Освен себе си, Ивана представи и своя училищен проект за Захарен музей и направи подробна презентация на 120 ОУ "Георги Сава Ръковски", чийто възпитаник е младата дама. Освен Ивана в Клуба гостуваха родителите ѝ, класният ѝ ръководител и директорът на училището госпожа Цветанка Тонева.

Седем ключа към свободата - Виктория Лазарова

     На 16 февруари членовете на Президентски клуб имаха честта и удоволствието да се запознаят с Виктория Лазарова - личен и бизнес коуч, консултант по личностно развитие на хора и организации. Госпожа Лазарова представи книгата "Седем ключа към свободата" /изд. AMG Publishing/, написана в съавторство с още петима автори, която представя принципите на работа на mastermind групите и седемте мускула на съзнанието.

Цветан Симеонов - председател на БТПП

На 19 януари гост на Президентски клуб - България беше господин Цветан Симеонов - председател на Българската-търговско промишлена палата. Господин Цветанов представи управляваната от него браншова организация, какво я отличава от останалите палати и камари у нас и какви са най-тежките препятствия, с които се сблъсква. Гостът впечатли членовете и гостите на Президентски път с интересната си професионална биография - господин Симеонов никога не е работил на друго място, освен в БТПП.

Гостува Валентин Радев

    На 15 декември гост на Президентски клуб беше господин Валентин Радев - народен представител, заместник-председател на Парламентарната комисия по отбрана, бивш заместник-министър на отбраната и председател на Сдружението на специалистите по боеприпасите в България. Господин Радев разказа на членовете и гостите на Клуба за работата си като заместник-министър на отбраната и народен представител и сподели опит от научната си кариера в областта на боеприпасите и химия на взривните вещества.

Втори национален конкурс за хумористичен разказ

    На 24 ноември, 2015 г. от 19:30 часа в Гранд Хотел София се проведе церемония по награждаването на победителите във Втори национален конкурс за хумористичен разказ „Ако бях шеф…“, организиран от Асоциация СЕНАТОР, Съюзът на българските писатели, НЧ „Д-р Петър Берон 1926 г.“ и Президентски клуб България. За да води церемонията специално от Бургас пристигна майсторката на късия текст Елка Стоянова. До изтичането на крайния срок за получаване на творби на 1 ноември, 2015 г. постъпиха 94 разказа както от страната, така и от чужбина.От тях 84 бяха допуснати до участие. Жури с председател Деян Енев и членове Надежда Захариева и Димитър Христов селектира 34 заглавия включени в сборника „Ако бях шеф…“, който ще бъде представен на церемонията. Присъдени бяха общо 6 награди: Първа награда – Михаил Мишев – Вешим за разказа „Ехолалия“. Наградата връчи господин Александър Ангелов, собственик на фирма "Александър Електрик" Втора награда – Ники Комедвенска за разказа „Малко благодарност за шефа“. Наградата връчи господин Вадим Соколов, управляващ съдружник на "Трансглоуб Интернешънъл". Трета награда - Роман Димитров за разказа „Болки“. Наградата връчу госпожа Добрина Димитрова от фирма "Мишел Интернационал". Поощрителните награди връчиха господин Александър Попов и господин Младен Велков от "БМС Моторс": Ирена Георгиева за разказа „Шефът ме обича“ Иван Аловатски за разказа „Златните гущери“ Денка Илиева за разказа „Райски кът“

Втора самостоятелна изложба на Гергана Желязкова

    На 17 ноември 2015 г. Президентски клуб беше домакин на втората самостоятелна изложба на Гергана Желязкова. По професия госпожа Желязкова е юрист, но от няколко години радва близки и приятели с неповторим авторски стил в областта на изобразителното изкуство. Тази година, освен традиционните картини, госпожа Желязкова представи и творчество върху различни дървени предмети.

Мисис България Милениум 2014 - гост на Президентски клуб

    Традиционният гост през месец октомври в Президентски клуб беше госпожа Ради Орцева - носителка на титлата Мисис България Милениум 2014. Освен с отличието от престижния конкурс за красота, госпожа Орцева блести и с две деца. Управлява собствен ресторант в центъра на София и се занимава с консултантска дейност. Госпожа Орцева запозна членовете и гостите на Клуба с дейността си като представително лице за световния конкурс и представи благотворителната кампания „Аз съм красива“ в помощ на хора, обезобразени при катастрофи, изгаряния от пожар или киселина, жени, оперирани от рак на гърдата, и деца, родени със заешка устна.

Годишно обучение 2015

    От 7 до 9 юни в еко хотел "Здравец" близо до град Пловдив се проведе традиционното годишно обучение на Президентски клуб, в което участват членове на клуба и техните семейства. Тази година гост лектор беше господин Станислав Тен от Руската академия за народно стопанство, който представи своя авторски семинар "Управление на личностното развитие на лидера на основата на традиционни източни практики". Мероприятието имаше и развлекателна част под формата на състезателен преход през въжената градина в комплекса, в който победителят спечели с минимална преднина.

Боже, защо Господ лъже - Нидал Алгафари

    На 26 май за втори път в Президентски клуб гостува Нидал Алгафари. Повод за повторната му среща с членове и приятели на Клуба стана книгата на господин Алгафари "Боже, защо Господ лъже".