Антон Дончев за българския дух

На 28 февруари Президентски клуб за втори път има честта да посрещне академик Антон Дончев и да почерпи от непресъхващия извор на писателската мъдрост. В експозето си академик Дончев акцентира върху потенциала, който имат младите хора в България и за нуждата от подкрепа, за да се разгърне и реализира той у нас, а не в чужбина.

Представяне на "Фрея: създаването на една легенда"

На 31 януари в Президентски клуб госпожа Надежда Захариева представи романа "Фрея: създаването на една легенда", написан от петнайсет годишната Галена Стоянова от Русе. Това е третият създаден, но първият издаден роман на младата авторка, която продължава да твори и да гледа към издаването на следващата си творба.

Весела Лечева за спортното майсторство

За пореден път на 24 януари Президентски клуб има честта да посрещне българския успех в лицето на госпожа Весела Лечева. Госпожа Лечева разказа на присъстващите членове и гости на Клуба за извървения път от спортното училище, през републикански и световни титли до олимпийски медали, през политическия живот до издател на едно от най-успешните и четени женски списания у нас. Срещата, белязана от искреност и откритост, беше обещаващо начало на топло и ползотворно приятелство.

Коледно парти в клуб "Респект"

Традиционно членовете на Президентски клуб се поздравиха с настъпващите Коледни и Новогодишни празници на парти със семействата  и приятелите си. Тази година партито се състоя в Клуб Респект и с любезното съдействие на домакините и доброто настроение на гостите празненството се превърна в спомен, който ще ни топли до следващата година!

Генерал-майор Калчо Таушанов за сигруността - гост на Президентски клуб

Гост на Президентски клуб на 22 ноември беше генерал-майор Калчо Таушанов - дългогодишен ръководител на Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност към МВР. Срещата с генерал Таушанов беше изключително полезна за членовете на Президентски клуб - даде им нов поглед върху значението на сигурността и особено върху стратегическата важност не само на физическата, но и на информационната сигурност.

Награда на Президентски клуб за най-добра снимка в конкурс на НПГПФ

На 27 септември Президентски клуб в лицето на господин Младен Велков връчи награда за най-добра снимка в конкурс, организиран сред учениците на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография. Победител в надпреварата е Симона Златанова със снимка, направена по време на фотоваканция в Албена.

Годишно обучение 2011 г.

На 26 и 27 юни се проведе годишното обучение на членовете на Президентски клуб. Тази година изборът падна върху еко комплекс "Клисура". Любезен лектор беше Мирослав Мавров - експерт по международни отношения и водене на преговори. С негова помощ, освен в традиционната бизнес симулация, членовете на Президентски клуб разиграха политически дебат по всички правила. Учебно-тренировъчната дейност беше придружена с много веселие и добро настроение.

Хриси Джундрекова

На 19 април гост на Президентски клуб беше Хриси Джундрекова – собственик и управител на Софкао, фабрика за шоколад и шоколадови изделия в Ихтиман, председател на Асоциацията на производителите на захарни изделия в България.
Много интересна среща! Говорихме за тънкостите на най-вкусното производство, за ценита на захарта, за  политиката  на търговските вериги, за тленното и духовното...
Хапнахме от най-новите предложения на Софкао – красиви и много вкусни.
Хриси, благодарим ти! Чудесна си!

http://www.sofcao.eu/

Колко много мечки!

На 12 април 2011 година членовете на Президентски клуб посетиха изложбата на УНИЦЕФ – огромни, красиви фигури на мечки на площада пред църквата Света Неделя. С много от тях си направихме снимки. Всяка държава има своя уникална мечешка фигура, с характерни за страната цветове и орнаменти. Оригинална идея за популяризиране идеите на УНИЦЕФ!

Спортна изява

Всяка година Президентски клуб организира спортно мероприятие със състезателен характер. Тази година – на 29 март, във VIP комплекса в Мусагеница проведохме състезание по стрелба . Интересно и вълнуващо изживяване, напрегнати мигове с пистолета и мишената. На първо място със 168 от 200 възможни точки се класира най-младият член на Клуба Светозар Ангелов. Браво!