Президентски клуб в действие

На 28 и 29 юни членовете, семействата и приятелите на Президентски клуб се събраха в хотелски комплекс „Кедър” – Долна баня за първата по рода си бизнес симулация.
В симулацията членовете на Клуба трябваше да проектират болид за Формула 1 с ограничени ресурси, да защитят проекта си пред Борд на директорите, да конструират булида и да премерят сили в своеобразното състезание, с която завърши симулацията. Целта й беше да се отработи процеса на проектиране, защитаване и реализиране на проекта.
Допълващи дейности бяха детско модно ревю, ревю на мъжки бански костюми, състезания по бадминтон и тенис на маса.
Сред детски смях и веселие членовете на Президентски клуб сложиха край на работен сезон 2008/2009.

Галерия

Кметът на гр. Карлово гостува на Президентски клуб

На 19 май Президентски клуб – България има удоволствието да посрещне на гости кметът на гр. Карлово инж. Найден Найденов.Господин Найденов говори за политическата си кариера, за опита си като заместник областен управител на област Пловдив и за работата си като кмет на община Карлово.
 Господин Найденов подчерта колко е важно след избирането си кметът да забрави политическата си принадлежност, за да работи добре  за благото на града и общината . Кметът запозна членовете и гостите на Президентски клуб със съществуващите възможности за развитие на община Карлово.
Господин Найденов и президентът на Клуба господин Божилов размениха протоколни подаръци.

Галерия

Петър Чобанов: Българската икономика ще се стабилизира в средата на 2010 г.

     “България е положителен пример за добра фискална политика в условията на световна финансова криза”. Това заяви изпълнителният директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози (АИАП) Петър Чобанов на дискусия, посветена на последиците от световната икономическа криза. По време на своето участие във форума, видният български икономист разкри още какво е очакваното развитие на макроикономическата ситуация в глобален мащаб. Той заяви, че до края на третото тримесечие на тази година се очаква стабилизация на финасовите пазари в САЩ, което реално ще се отрази на икономиката в България около средата на 2010 г.
Освен Петър Чобанов, в срещата, организирана от Президентски клуб България, участваха и членовете на самия клуб - представители на реалния бизнес у нас. В хода на разговорите бе обърнато специално внимание на състоянието на българските пазарни отношения в трудната икономическа ситуация, предприетите мерки за органичаване на негативните последствия и възможните сценарии за стабилизиране на положението. Участниците разказаха  личните си впечатления за влиянието, което оказва кризата върху различните браншове и очертаха конкретните мерки, предприети от самите тях за излизане от трудната ситуация. Общо се оказа мнението, че наблюдаваните негативни тенданции налагат добре обмислена оптимизация на разходите както в частния, така и в държавния сектор.

Говорителят на Веселин Топалов на гости на Президентски клуб България

17.03.2009 г. Живко Гинчев, говорител на 19-ия световен шампион по шахмат Веселин Топалов, се срещна с членовете на Президентски клуб България.   Известният български журналист бе специален гост на редовната сбирка на Клуба, на която представи интересни факти от живота и спортната кариера на талантливия българин. Той сподели с присъстващите  подробности около подготовката на нашия шампион,  вълненията му преди всеки мач, както и усилията, които полага за да бъде винаги във форма. Особен интерес за домакините предизвика разказът на г-н Гинчев за станалия известен като “Тоалетната война” мач за световната титла между Веселин Топалов и Владимир Крамник през 2006 г. В него той разкри противоречивите емоции, които българският екип е трябвало да изпита по време на цялото приключение в столицата на Калмикия - Елиста и психологическата битка, която се е водела между двата лагера там.
В края на своето гостуване Живко Гинчев получи от президента на Президентски клуб България Калин Божилов специален подарък – бутилка червено вино в луксозна кутия  със запазения знак на Клуба.

"Българин да се наричам"

Под този надслов се проведе годишната изява на Президентски клуб
Зала 1, НДК, 400 участника. Млади, красиви, страхотни! Децата на България!
Два часа и половина пяха, свириха, танцуваха! Сцената преля от усмивки, багри и младост!
    Ние, Президентски клуб България, казваме БЛАГОДАРЯ на
    - многобройната публика, която не спря да аплодира,
    - всичките 400 участници и техните преподаватели, които оставиха сърцата си на сцената,
    - режисьора Стефан Мушатов - гениален - и неговия екип,
    - хореографа Христо Иванов,
    - Министерството на културата, което ни подкрепяше през цялото време,
    - Тези, които ни дадоха съпорт - БНТ, БТА, Ротари клуб София Витоша, БФБ, Гранд хотел София, Белла България!
Приятели, благодарим ви, че бяхме заедно и бяхме Българи!

Коледно тържество

Гостува ни Иван Ангелов - генерален мениджър на Гранд хотел София

    Господин Ангелов спечели наградата на Българската хотелска и ресторантьорска
асоциация "Хотелски мениджър" - 2008, което е признание за изключителния му принос за
отличното обслужване е петзвездния хотел. На срещата в Президентски клуб той разказа за
хотела, за екипа, за методите на работа, за споделената отговорност и добрите резултати.
Говорихме, че успеха минава през доверието към колектива и уважението към клиентите.

    Желаем на господин Ангелов добро здраве, весели празници и успешна Нова година!

Младият журналист Светослав Иванов гостува на Президентски клуб

     На 18 ноември гост на Президентски клуб беше Светослав Иванов – репортер от bTV. Господин Иванов разказа за професионалния си път, сподели интересни моменти от пътуванията си в Иран и Ирак и разкри тайните, които правят един млад журналист успешен.
Броени минути след срещата си с членовете на Президентски клуб, господин Иванов спечели наградата „Репортер на годината на bTV”.

Среща с кмета на район Сердика Тодор Кръстев

На 21 октомври на „Президентски клуб” гостува кметът на район Сердика  Тодор Кръстев. Господин Кръстев разказа за положителните и отрицателни аспекти на длъжността си, за липсата на координация в държавната администрация. Кметът изрази готовността си за съвместна работа с бизнеса и сподели положителното си отношение към публично-частните партньорства.

Руският клуб „Президент” гостува на „Президентски клуб”- България

Между 14 и 17 октомври на „Президентски клуб” – България гостуваха представители на Професионален клуб на директорите „Президент” – Русия. На организираната в „Гранд Хотел София” конференция  Станислав Тен – изпълнителен директор на руския клуб, заедно с Владимир Жилцов, Сергей Метляев, Николай Сомов и Олег Тарасов представиха уникална програма за обучение и сертификация на управленските кадри. Руските гости се запознаха с българската култура, с исторически обекти в София, Карлово, Велико Търново и Варна. Организирани бяха срещи с представители на бизнеса, изкуствово и държавната администрация.