Професор Юлиан Абаджиев

На 22 март 2011 година гост на Президентски клуб беше Председателят на Съюза на българските командоси професор Юлиан Абаджиев. Срещата беше интересна, научихме за дейността на Съюза, за целите и задачите, които си поставя. Професор Абаджиев сподели с нас спомени от миналото, проекти за бъдещето, и даде ценни съвети за фирмената сигурност .


След разговора се запитахме: какво прави нашата държава за хората, които излизат от националните системи за сигурност, армията, МВР? Това са специални кадри, със специално образование и специални умения, и притежават специална информация....

Профессор Борислав Борисов

На 22 февруари наш гост беше професор Борислав Борисов – ректор на УНСС и Председател на ССИ. Срещата беше изключително интересна. Говорихме за образованието в България, за мотивацията на младите хора да учат, за качеството на висшето образование. Обсъдихме възможността за повишаване на управленските умения и компетенции на българските предприемачи в съответствие с променящата се среда . Професор Борисов обърна внимание на ролята и значението на нормативната уредба , регламентираща дейността на бизнеса, на данъчната политика на държавата и на качеството на услугите на държавната администрация в помощ на бизнеса и производството. Споделихме мнението, че младите предприемачи имат нужда от допълнително систематизиране на знанията в ход, без откъсване от бизнеса, за което ще търсим допирни точки и възможности.

Произведено в Розовата долина

На 4 и 5 февруари , в Зала 6 на НДК, беше нашата Годишна публична изява. Тази година дадохме възможност на единадесетокласниците от Националната финансово стопанска гимназия- София, да покажат знанията по предприемачество, придобити в училище – представиха бизнеса на община Карлово пред чуждите дипломати. Срещна се виртуалния с реалния бизнес, децата разказваха и показваха на посланици и търговски представители розово масло, карловска луканка, сирене, български туршии, резбовани оръжия...А ученици от Полиграфското училище направиха удивителна реклама, ръчна изработка, бяха и чудесни фотографи.

Ние, Президентски клуб, благодарим на Директора на НФСГ г-н Арсов, на всички учители и ученици, които взеха участие в събитието, на кмета на община Карлово господин Найденов, който даде възможност на производителите и занаятчиите от Карлово да покажат какво могат, на Директора на НПГПФ г-жа ... и учениците, работили по рекламата.

Благодарим и на нашите гости – граждани на София и Карлово, 23 чужди посланици и търговски представители , на Министър Томислав Дончев, представители на Президентството, МОН, МО, УНСС, и още много , много хора, дошли да видят Произведено в Розовата долина!

Благодарим ви!

Володя Стоянов – Войводата

Гост на Президентски клуб на 1 февруари 2011 година беше Володя Стоянов. Срещата беше изумителна. Научихме много – за българите, за македонците, за сърбите, за изкуството да будиш народа си с песен. Володя по-вече пя, отколкото говори. Пее и говори, говори и пее – и все за България, за героите, за вярата. Наистина голям българин. Разказа ни за намерението си да направи Духовен център, за българщината. А ние ще помагаме...

Директорът на НФСГ гостува на Президентски клуб

Господин Иван Арсов - дългогодишен директор на Националната финансово-стопанска гимназия в София гостува на Президентски клуб на 19 ноември, 2010 г. Господин Арсов ракзаза за историята на управляваното от него училище, за специалните учебни програми и методи, по които се обучават учениците на гимназията, за високите им постижения, силните амбиции и смелите мечти. Директорът и членовете на Клуба обсъдиха възможностите реалният бизнес да се срещне с учениците, които един ден ще влязат в неговите редици, но вече подготвени и компетентни.

Професор Бранимир Цаков

Наш гост в навечерието на Коледните празници, на 14.12.2010 година, беше именитият български художник професор Бранимир Цаков . Известно е, че е носител на многобройни и престижни награди и отличия, че е редил над 100 изложби в страната и чужбина. В картините му греят българските къщи – Боженци, Етъра, Широка лъка, Пловдив.... А професорът говори за бългрската история, за българския дух и българското можене... Родолюбец е господин Цаков, и обичта му към Родината извира от всяка дума...

Президентски клуб посрещна Грета Добрева

На 26 октомври гост на срещата на членовете и приятелите на Президентски клуб беше госпожа Грета Добрева - изпълнителен директор на дирекция "Европейски фондове за конкурентноспособност", управляващ орган на ОП "Развитие на конкурентноспособността на българската икономика" 2007-2013. Госпожа Добрева разказа за дейността на управляваната от нея дирекция, за отворените мерки, по които се приемат проектни предложения, разясни някои дискусионни моменти от изготвянето и оценката на проектите, както и особено актуалния въпрос за закъсненията на плащанията по вече изпълнени проекти. Госпожа Добрева изрази готовността на Дирекцията да си сътрудничи с бизнеса в интерес на по-пълноценно и ефективно усвояване на средствата по ОП "Развитие на конкурентноспособността на българската икономика".

Кметът на Община Перник гостува на Президентски клуб

Госпожа Росица Янакиева - кмет на Община Перник удостои с честта на присъствието си редовната среща на членовете и приятели на Президентски клуб - България на 5 октомври. Госпожа Янакиева разказа интересни моменти от личната си биография и професионалния си път, но безспорно най-ценен за присъстващите беше управленският опит, който госпожа Янакиева сподели с тях. Госпожа Янакиева направи кратък преглед на настоящата бизнес обстановка в Община Перник и разказа за някои актуални проекти, по които работи Общината.

Бизнес симулация II

На 27 и 28 юни в хотелски комплекс "Имението" в с. Емен се проведе второто годишно обучение за членовете на Президентски клуб - България. Както и миналата година, обучението беше под формата на бизнес симулация,  в която участниците трябваше да реализират проект по задание като разполагаха с ограничено време, ресурси и информация. След като екипите представиха проектите си и комисията оцени резултатите, се излъчи отбор-победител с ръководител инж. Калин Божилов. На второ място се нареди отборът, воден от инж. Владимир Шошоров, трети се нареди екипът на инж. Деян Тончев.

Концерт за цигулка

На 15 юни младата изпълнителка от класа по цигулка на проф. Евелина Арабаджиева Мартина Димова за втори път удостои салона на „Президентски клуб” с честта да свири за гостите и приятелите на Клуба. В продължение на два часа госпожица Димова изпълни Каприз №18 от Жан-Делфен Алар, Соната в ми минор – I и II част от Франческо Мария Верачини, Песен из «Сюита за цигулка и пиано» от Парашкев Хаджиев, Концерт №2, ор. 22 в ре минор I част и Испански танц ор.26, №2 от Пабло Сарасате. На пиано акомпанира Огняна Соколва.